A- A A+

Meer kinderen vinden hun weg in type 9-onderwijs

Autisme an sich is al enorm divers, dus door alle auties in één klas te plaatsen verschuiven en vergroten we het probleem voor die kinderen alleen maar. Ik kan meerdere voorbeelden hiervan aanhalen.

Lees meer...

M-decreet: “Nyla is helemaal opgenomen in de klasgroep"

Al vóór het M-decreet koos Vanessa bewust een gewone school voor haar dochter Nyla, die een beperking heeft. Dat is niet vanzelfsprekend. Op GBS Klim Op in Meise maken ze er samen het beste van: “De kinderen noemen haar het ‘zonnestraaltje’ van de klas.”

Lees meer...

Het M-decreet verdient een ernstiger, menselijker debat

In de eerste elf maanden van 2016 zijn 72 gevallen van fysieke agressie met verwondingen tegen leerkrachten geregistreerd. Dat is veel meer dan het jaar voordien (47 gevallen). Zo berichtte het persagentschap Belga op basis van cijfers van onderwijsminister Hilde Crevits.  

Lees meer...

Optimaal meedoen met project Woerden Inclusief

Met het project Woerden Inclusief wil de gemeente ontdekken waar inwoners van Woerden drempels ervaren, om zo te zorgen dat iedereen kan meedoen. "Het is niet alleen bedoeld voor mensen met een beperking, maar voor iedereen", licht wethouder Yolan Koster toe.  

Lees meer...

Trapklassen: leren in je eigen tempo en nooit meer zittenblijven

Geen jaarklassen meer op Stedelijke Basisschool De Toverberg in Gent. Het team van directeur Esmeralda Verton kiest voor ‘trapklassen’. Ieder kind werkt er op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. “Het M-decreet is voor ons niet zo’n big deal.”

Lees meer...